Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Mία ξεχωριστή εμπειρία!

Εδώ και αρκετό καιρό πλέον, πρόσφυγες από τη Συρία-και όχι μόνο-περνούν από την πατρίδα μας, αναζητώντας ένα πιο ασφαλές μέρος για τις οικογένειές τους, όπου θα μπορούν να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους, προσφέροντάς τους ένα καλύτερο μέλλον. Η εφηβική περιέργεια δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από αυτό το σημαντικό για τη χώρα μας ζήτημα και θέλησε να «ανιχνεύσει» από κοντά αυτούς τους ανθρώπους!


Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στο πρότυπο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Ελπίδα», στο Δερβένι, με σκοπό να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στα παιδιά τους και να γνωρίσουμε το νέο τρόπο ζωής τους. Αφού τελειώσαμε το παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο κέντρο, γνωρίζοντας όλες τις ιδιαιτερότητες της κουλτούρας αυτού του λαού, καθώς και να μιλήσουμε με εθελοντές από όλη την Ευρώπη που, προσφέροντας αγάπη, βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους στο δύσκολο μονοπάτι τους.

Πολύ όμορφη, η στιγμή που τα προσφυγόπουλα μας έδειξαν ένα δικό τους παιχνίδι, που δεν ήταν άλλο από το «μαντηλάκι πέρασε», στη δική τους γλώσσα. Τελικά, τα παιχνίδια και το παιδικό χαμόγελο δε γνωρίζουν σύνορα!

Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Αλεξάκη, εθελοντή του κέντρου, για την άριστη συνεργασία!

Ευχή μας, να σταματήσει ο πόλεμος και οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω και να ξαναγεννήσουν την πατρίδα τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου