Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Δεκέμβρης 2016 και δύο Αρχηγοί Κοινοτήτων αποφασίζουν να χαράξουν μία κοινή πορεία: Στις 15 Ιανουαρίου 2017, η 3η Κοινότητα Ανιχνευτών Παύλου Μελά και η 7η Κοινότητα Ανιχνευτών Θεσσαλονίκης (ΤΕΛΠ) συγκεντρώνονται μαζί, για να πραγματοποιήσουν τον από κοινού προγραμματισμό τους, ο οποίος εξελίχθηκε σε μια πολλά υποσχόμενη πρόκληση.

Η πρώτη δράση αυτής της συνεργασίας (πέφτοντας γρήγορα στα βαθιά) είχε να κάνει με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των Ανιχνευτών...

Σε μία περίοδο που η ανεργία αγγίζει ιστορικά υψηλά και η μετανάστευση των νέων αποτελεί ανοικτή πληγή για την ελληνική κοινωνία, η σωστή επιλογή του επαγγέλματος γίνεται καθοριστική.
Στις 29 Ιανουαρίου, οι Ανιχνευτές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν ιδιωτικό υπάλληλο, έναν δημόσιο υπάλληλο κι έναν ελεύθερο επαγγελματία, γνωρίζοντας τους διαφορετικούς τρόπους επαγγελματικής αποκατάστασης (και τρόπους ζωής) που μπορεί να τύχει κανείς, ασκώντας ακόμη και το ίδιο επάγγελμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Δάφτση Μανώλη, το Ζυγομαλά Δημήτρη και τον Τσελεπίδη Σάββα που μέσα από την εικοσαετή εμπειρία τους στον επαγγελματικό στίβο, μας διαφώτισαν για τις ιδιαιτερότητες της εργασίας τους και ανοίγοντας την καρδιά τους, μας διαβεβαίωσαν πως εδώ στην Ελλάδα, κάθε νέος που θα γίνει καλός σ' αυτό που πιστεύει, θα επιτύχει μια αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου