Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ζωντάνια στο επίκεντρο του πολιτισμού...



Ήταν Παρασκευή 7 Απριλίου, αργά το βράδυ, όταν 70 περίπου Ανιχνευτές από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούσαν για την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος. Ο λόγος, ξεχωριστός: Να ανταλλάξουν μηνύματα και εμπειρίες σχετικές με τον πολιτισμό. Κάθε Κοινότητα παρουσίασε μία έρευνα σχετικά με κάποιο ζήτημα που την απασχόλησε ή της φάνηκε ενδιαφέρον, ενώ όποια Κοινότητα ενδιαφερόταν, μπορούσε να ασχοληθεί με τη μουσική, το χορό, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ατομικά, οι Ανιχνευτές μπορούσαν να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία, τη φωτογραφία και το κόμιξ/σκίτσο.


Η 3η και 7η Κοινότητα ήταν εκεί με 9 Ανιχνευτές και 2 Βαθμοφόρους, δίνοντας το παρόν με την έρευνά της για τον εθισμό στα ηλεκτρονικά μέσα, με το τηλεοπτικό της σποτάκι με θέμα τη διαφορετικότητα και με τη συμμετοχή Ανιχνευτών της στους διαγωνισμούς λογοτεχνίας και φωτογραφίας.



Ήταν Τρίτη 11 Απριλίου, νωρίς το πρωί, όταν και οι τελευταίοι Ανιχνευτές γύριζαν σπίτι τους, γεμάτοι αναμνήσεις, εμπειρίες και γνωριμίες νέες. Ο στόχος της ΠΑΠΕ είχε πετύχει: Εκατοντάδες νέοι της χώρας μας ευαισθητοποιήθηκαν με τον πιο βιωματικό τρόπο στο σπουδαίο αγαθό του πολιτισμού.













Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Ανιχνευτή της 7ης Κοινότητας Παύλο Σχίζα, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας, στην κατηγορία "Ανιχνευτική Δράση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου