Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Γενέθλια Συστήματος!

Ήταν 18 Μαρτίου του 1945 όταν μετά από προσπάθειες του ιδρυτή μας, κ.Φίλιππου Πολάτου και ενέργειες του παλαιού μας Ναυτοπρόσκοπου κ.Στέφανου Κοντογιαννόπουλου επανιδρύεται η "3η Ομάς Ναυτοπροσκόπων" η οποία είχε διακόψει τη συνεχή από το 1929 λειτουργία της λόγω της απαγόρευσης του Προσκοπισμού από το δικτάτορα Μεταξά.

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ενταγμένο στην Τοπική Εφορεία Λευκού Πύργου, τη μόνη αμιγώς Ναυτοπροσκοπική Εφορεία και έχοντας για πάνω από 30 χρόνια ως έδρα του το φρούριο του Λευκού Πύργου, από το 1945 και για 74 συνεχή μέχρι σήμερα έτη προσφέρει το Προσκοπικό παιχνίδι στη νεολαία της πόλης μας, με τον ιδιαίτερο τρόπο που μόνον οι Ναυτοπρόσκοποι ξέρουν!


Το 2008 μεταφέρεται στη Σταυρούπολη και το 2015 με τη με αρ. 3 εγκύκλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων μετονομάζεται σε "3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά", προσφέροντας τις εμπειρίες του Προσκοπισμού στη νεολαία του Δήμου Παύλου Μελά που αποτελεί πλέον έδρα του.
Στις 16 και 17 Μαρτίου, σε ένα διήμερο στη Βάση Ναυτοπροσκόπων "Νικόλαος Πρίντζιος", μαζί με παλαιούς και νέους, εορτάστηκαν τα γενέθλια του Συστήματος, με ξεχωριστές στιγμές που αφορούσαν την ιστορία και το χαρακτήρα του. Ιδιαίτερο κομμάτι αποτέλεσε η ξενάγηση των μελών του στο Λευκό Πύργο από παλαιούς Βαθμοφόρους οι οποίοι μεγάλωσαν μέσα σε αυτόν περνώντας τα προσκοπικά τους χρόνια από Λυκόπουλα μέχρι και Αρχηγοί του Συστήματος.

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου