Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εκδρομή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης, 28.11.15

Το 6ο άρθρο του Νόμου του Προσκόπου αναφέρει ότι "ο πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον". Έτσι λοιπόν, αυτή εκδρομή ήρθε να επισφραγίσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που μας διακατέχει, γεμίζοντάς μας με νέες πολύτιμες γνώσεις!


Στην αρχή, η κα Βερνάρδου εκ μέρους του πάρκου, μας έδειξε ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, όσον αφορά τα πολλά σκουπίδια που παράγουμε και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Έπειτα, είδαμε τρία ακόμα βίντεο που αφορούσαν τα 3 R (Reduce-Μείωση των σκουπιδιών, Reuse-Επαναχρησιμοποίηση, Recycle-Ανακύκλωση) καθώς και μερικά ακόμα σχετικά με την ανακύκλωση του χαρτιού, του πλαστικού, του αλουμινίου, του γυαλιού και του λευκοσιδήρου. Μάθαμε ακόμα για τους Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων), τους Σ.Μ.Α. (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμάτων), την κομποστοποίηση, καθώς και για το πως γίνεται στην πράξη η ανακύκλωση του χαρτιού!

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στο υπόλοιπο πάρκο, το οποίο σημειωτέον μέχρι το 1981 ήταν χωματερή. Η δράση έκλεισε με την επίσκεψή μας στο φράγμα της Θέρμης, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε παιχνίδια προσκοπικών γνώσεων!

Στο τέλος, ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον η πραγματοποίηση της χειμερινής μας εκδρομής, που θα γίνει 2-5 Ιανουαρίου στο Κουρί Κοζάνης! 




















1 σχόλιο: