Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Μια ξεχωριστή δράση!!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015


Η 3η Κοινότητα Παύλου Μελά, επισκέφτηκε σήμερα το κέντρο προστασίας ανηλίκων ROM "Φάρος του Κόσμου", δίνοντας την ευκαιρία στους Ανιχνευτές της να γνωρίσουν συνομηλίκους τους που ζουν σε μία γκετοποιημένη περιοχή της πόλης μας, έχουν διαφορετικές καθημερινές συνήθειες και διαφορετικό τρόπο ζωής.

Αρχικά, βοηθήσαμε στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της εστίας του Φάρου και γνωρίσαμε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Αυθορμητισμός, εξωστρέφεια και χαμόγελο. Αυτές είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν καλύτερα το κλίμα που υπάρχει σ' αυτόν το μικροσκοπικό χώρου που επιτελεί ένα τόσο σπουδαίο έργο.

Έπειτα, μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά του Φάρου μας ξενάγησαν στον οικισμό του Δενδροποτάμου, κάνοντάς μας ένα σύντομο ταξείδι στην καθημερινότητα των Τσιγγάνων, μιας ομάδας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής που ζει σε μια γειτονιά δίπλα από τη δική μας.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πατέρα Αθηναγόρα, την ψυχή του Φάρου, έναν θαυμάσιο άνθρωπο με απεριόριστη αγάπη για τους συνανθρώπους τους, έναν ξεχωριστό ιερέα, που βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στηρίζει τα δικαιώματά τους για στέγαση, σίτιση και μόρφωση με όλες του τις δυνάμεις.

Ευχαριστούμε πολύ την Χρυσηίδα που μας έφερε σ' επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και μας γνώρισε το μεγαλείο τους.

Η επαφή μας αυτή σίγουρα θα έχει και συνέχεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου